Η “Σαμαράς & Συνεργάτες ΕΠΕ ΣΤΟ ΤΡΙΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΑΕ ΣΤΙΣ 10-11/11/22, ΣΤΟ ΜΜΑ

Δυναμική συμμετοχή και φέτος της «Σαμαράς & Συνεργάτες ΕΠΕ» -εταιρεία μέλος του Ομίλου «Σαμαράς & Συνεργάτες»- στο 3° Πανελλήνιο Συνέδριο για την ΥΑΕ και γενικό τίτλο «Με το βλέμμα στον άνθρωπο», που θα πραγματοποιηθεί στις 10 & 11 Νοεμβρίου 2022, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Ο Γιώργος Χριστοφορίδης, γενικός διευθυντής της «Σαμαράς & Συνεργάτες ΕΠΕ» συμμετέχει στο συνέδριο την Παρασκευή 11/11/22, στην ενότητα Συστήματα διαχείρισης - Θεσμοί ΥΑΕ IΙ, στις 11.30 – 13.00, στην ΑΙΘΟΥΣΑ MC2.
Ο τίτλος της ομιλίας του είναι «Ο Ρόλος του Τεχνικού Ασφαλείας στη Νέα Εποχή – Ανάγκες & Προκλήσεις».
Ο κ. Χριστοφορίδης καταγράφει τα δεδομένα και την κατάσταση που επικρατεί στον κλάδο, επισημαίνει τα προβλήματα, αλλά και την ανάγκη αναμόρφωσης του νομοθετικού πλαισίου, καθώς και τις προκλήσεις, που επιβάλει η σύγχρονη εποχή και τα δεδομένα που αλλάζουν.

Ο Βασίλης Μόσχος, Δ/ντής τμήματος Υπηρεσιών Βιομηχανίας, Καυσίμων, & Μεταφορών της «Σαμαράς & Συνεργάτες ΕΠΕ» θα συμμετέχει στο συνέδριο την Πέμπτη 10/11/22, στην ενότητα Σ4: Φυσικές και τεχνολογικές καταστροφές, στις 16.00– 17.30, στην ΑΙΘΟΥΣΑ BANQUET.
Ο τίτλος της ομιλίας του είναι «Προσδιορισμός Κανόνων Σχεδιασμού Χρήσεων Γης στις Περιβάλλουσες Ζώνες Των Μονάδων Seveso / Η Quantitative Risk Assessment (Qra) Analysis ως Προηγμένο Εργαλείο Καθορισμού Χρήσεων Γης Για Την Προστασία Του Ευρύτερου Κοινού».
Ο κ. Μόσχου τεκμηριώνει μέσω σχετικής μελέτης που πραγματοποιήθηκε ότι κρίνεται απολύτως αναγκαία η συμπλήρωση της υφιστάμενης νομοθεσίας με τον καθορισμό πλαισίου μεθοδολογίας εκτίμησης κατά τα πρότυπα της QUANTITATIVE RISK ASSESSMENT (QRA) ANALYSIS επικινδυνότητας προσαρμοσμένης στα ελληνικά δεδομένα

Η Βιβή Μιξαφέντη, Διευθύντρια Υπηρεσιών Υγείας & Ασφάλειας Εργασίας της «Σαμαράς & Συνεργάτες ΕΠΕ» συμμετέχει στο συνέδριο την Πέμπτη 10/11/22, στην ενότητα «Σ3: Διαχείριση ΥΑΕ σε συγκεκριμένους κλάδους Ι», στις 14.00 – 15.30, στην ΑΙΘΟΥΣΑ MC3.

Ο τίτλος της ομιλίας της κας. Μιξαφέντη είναι «Αξιολόγηση Δράσεων, Αναγκών Και Προτεραιοτήτων για την Ασφάλεια Και Υγειά στην Εργασία σε Επιχειρήσεις του Δευτερογενούς Τομέα». Η κα. Μιξαφέντη θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα της έρευνας που πραγματοποίησε στο πλαίσιο της διπλωματικής της εργασίας του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών  του τμήματος Ιατρικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης «Υγιεινή και Ασφάλεια της Εργασίας» Η εργασία αυτή διερευνά τη σπουδαιότητα και τις προτεραιότητες της διοίκησης στην εφαρμογή μέτρων σε θέματα Ασφάλειας και Υγείας στους χώρους εργασίας με έμφαση τις επιχειρήσεις στον τομέα της βιομηχανίας.

Ο Τηλέμαχος Παπαγεράσιμος, προϊστάμενος Τμήματος Τεχνικών Έργων Γραφείου Αθήνας «Σαμαράς & Συνεργάτες ΕΠΕ» θα συμμετέχει στο συνέδριο την Πέμπτη 10/11/22, στις 18.00 – 19.30 ΑΙΘΟΥΣΑ MC2.

Ο τίτλος της εργασίας του είναι «Πύργος Πειραιά - Εργασίες σε μεγάλα ύψη, βλέποντας τον κόσμο από τα 84 μέτρα».

Σκοπός της εργασίας είναι η παρουσίαση των βασικών δράσεων και των συγκεκριμένων Οργανωτικών και Τεχνικών μέτρων που σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν κατά τις εργασίες σε πολύ μεγάλα ύψη, στο εμβληματικό και πολυσύνθετο Project ανακατασκευής του Πύργου του Πειραιά, από τους συντελεστές του έργου DIMAND S.A., ΤΕΡΝΑ Α.Ε., ΣΑΜΑΡΑΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΕΠΕ και I.R.C.S. I.K.E.

Σο συνέδριο συμμετέχει, επίσης, με e-poster o Δημήτρης Ταπεινόπουλος, Προϊστάμενος Τμήματος Τεχνικών Έργων της «Σαμαράς & Συνεργάτες ΕΠΕ» με τίτλο «Η μέθοδος του “Safe by Design” στη φάση σχεδιασμού ενός έργου και η χρήση νέων τεχνολογιών».

Η «Σαμαράς & Συνεργάτες ΕΠΕ» εδώ και 20 χρόνια παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε θέματα Υγείας & Ασφάλειας της Εργασίας, Ανάπτυξης Συστημάτων Διαχείρισης, Πιστοποίησης Προϊόντων και Υπηρεσιών Τεχνικού Συμβούλου - Πραγματογνώμονα και υπηρεσίες εκπαίδευσης προσωπικού σ' όλα τα ανωτέρω θέματα. Απευθύνεται σε όλες τις επιχειρήσεις και φορείς του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα και τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης. Διαθέτει 150 μηχανικούς ασφαλείας, 30 γιατρούς εργασίας, αριθμεί 2.500 επιχειρήσεις - πελάτες και επιβλέπει σε θέματα ΥΑΕ 95.000 εργαζόμενους

LOCATION

  • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

  • 26ης Οκτωβρίου 43, LIMANI CENTER

  • T.K. 546 27

  • ΑΘΗΝΑ

  • Πανεπιστημίου 10, Σύνταγμα

  • T.K. 106 71

CONTACT

twitter
facebook
samaras