28η Απριλίου: Παγκόσμια Ημέρα για την Ασφάλεια & την Υγεία στην Εργασία

Η φετινή συγκυρία για την Παγκόσμια Ημέρα για την Ασφάλεια & την Υγεία στην Εργασία (2021), που έχει καθιερώσει εδώ και χρόνια η  Διεθνής Οργάνωση Εργασίας (ILO – International Labour Organization) του ΟΗΕ, μεσούσης της πανδημίας COVID – 19, καθιστά αναγκαίο όχι μόνο τον προβληματισμό, αλλά και τον επανακαθορισμό των στρατηγικών για την αντιμετώπιση κάθε είδους κρίσεων.

Η παγκόσμια κοινότητα -δηλαδή τα κράτη, οι κοινωνίες, ο κόσμος της εργασίας με τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους και η  ανθρωπότητα γενικότερα- έχει πληγεί από τις συνέπειες της πανδημίας σε επίπεδο όχι μόνο οικονομικό, αλλά και κοινωνικό – ψυχολογικό. Η αναγκαστική φυσική αποστασιοποίηση μεταξύ των ανθρώπων, ως τρόπος περιορισμού της μετάδοσης του κορωνοιού, οδήγησε σε κοινωνική αποστασιοποίηση, αλλά και στην υιοθέτηση νέων μεθόδων εργασίας, όπως η τηλεργασία. Η τεχνολογία αρχίζει να παίζει καθοριστικό ρόλο σε όλα τα επίπεδα της δραστηριότητας των ανθρώπων. Όλα φαίνεται να αλλάζουν. Η ευελιξία, αλλά και η ανθεκτικότητα του κόσμου της εργασίας πρέπει να αποτελούν προτεραιότητα σε ένα μέλλον, που το είδαμε να προκύπτει  εντελώς διαφορετικό και ανατρεπτικό από ό,τι μέχρι στιγμής γνωρίζαμε.

Ο ILO για την φετινή επέτειο επικεντρώνεται σε στρατηγικές για την ενίσχυση των εθνικών συστημάτων Ασφάλειας & Υγείας στην Εργασία (OHS) με σκοπό την οικοδόμηση ανθεκτικότητας, προκειμένου να αντιμετωπιστούν κρίσεις, στο παρόν αλλά και στο μέλλον, με άντληση διδαγμάτων από τις πρωτόγνωρες εμπειρίες που έφερε η πανδημία.

Μέσα σε όλη αυτή την παγκόσμια περιπέτεια, ο τομέας Υγείας & Ασφάλειας Εργασίας της «ΣΑΜΑΡΑΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΕΠΕ» έχει συμβάλλει καθοριστικά στην κατανόηση του κινδύνου από τον SARS – CoV -2,  αλλά και στην συνειδητοποίηση της ανάγκης λήψης των απαραίτητων μέτρων αντιμετώπισης της διασποράς του ιού, στο σύνολο των επιχειρήσεων - πελατών της. Οι συνεργάτες γιατροί εργασίας, τεχνικοί ασφαλείας και όλο το στελεχιακό δυναμικό, ήταν και θα είναι στην διάθεση των επιχειρήσεων και των εργαζομένων τους, για κάθε σχετική συμβουλευτική υποστήριξη.

 

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να απευθύνεστε στη «ΣΑΜΑΡΑΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΕΠΕ»

(Θεσσαλονίκη: 2310 – 552562, email: info@exyppsamaras.gr, Αθήνα : 210 - 9580000, email : info@samaras-co.gr)

 

Για τη "ΣΑΜΑΡΑΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΕΠΕ"

Βιβή Μιξαφέντη, διπλ. χημικός μηχανικός ΑΠΘ,

Διευθύντρια Υπηρεσιών Υγείας & Ασφάλειας Εργασίας

 

 

LOCATION

  • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

  • 26ης Οκτωβρίου 43, LIMANI CENTER

  • T.K. 546 27

  • ΑΘΗΝΑ

  • Πανεπιστημίου 10, Σύνταγμα

  • T.K. 106 71

CONTACT

twitter
facebook
samaras