πεδίο συνεργατών
Με περίπου 600 εκατομμύρια περιπτώσεις τροφιμογενών ασθενειών ετησίως, τα μη ασφαλή τρόφιμα αποτελούν απειλή τόσο για την ανθρώπινη υγεία όσο και για τις οικονομίες.
Εκτιμάται ότι 420.000 άνθρωποι σε όλο τον κόσμο πεθαίνουν κάθε χρόνο μετά από κατανάλωση μολυσμένων τροφίμων και τα παιδιά κάτω των 5 ετών φέρουν το 40% του φορτίου των τροφιμογενών ασθενειών.
Πρόσφατες εκτιμήσεις δείχνουν ότι ο αντίκτυπος των μη ασφαλών τροφίμων κοστίζει στις οικονομίες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος περίπου 95 δισεκατομμύρια δολάρια σε απώλεια παραγωγικότητας κάθε χρόνο
Η ασφαλής παραγωγή τροφίμων βελτιώνει την οικονομικές ευκαιρίες, επιτρέποντας την πρόσβαση στη διεθνή αγορά και την παραγωγικότητα. Ωστόσο, τα μη ασφαλή ή μολυσμένα τρόφιμα οδηγούν σε απορρίψεις στο εμπόριο, οικονομικές απώλειες, όπως και απώλεια & σπατάλη τροφίμων.
Ο τρόπος με τον οποίο παράγονται, αποθηκεύονται, διακινούνται και καταναλώνονται τα τρόφιμα επηρεάζει την ασφάλειά τους. Μερικοί τρόποι με τους οποίους οι κυβερνήσεις, οι διεθνείς οργανισμοί, οι επιστήμονες, ο ιδιωτικός τομέας και η κοινωνία των πολιτών εργάζονται για τη διασφάλιση της ασφάλειας των τροφίμων είναι οι εξής:
ISO 22000: Διεθνές πρότυπο Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων.
FSCC 22000: Ολοκληρωμένο σχήμα πιστοποίησης για τη Διαχείριση Ασφάλειας Τροφίμων, το οποίο είναι αναγνωρισμένο από τον Οργανισμό Global Food Safety Initiative (GFSI).
BRC: Ιδιωτικό πρότυπο πιστοποίησης για την ασφάλεια & την ποιότητα των τροφίμων, το οποίο απευθύνεται σε επιχειρήσεις που προμηθεύουν τις αλυσίδες υπεραγορών της Αγγλίας και της Ολλανδίας.
IFS: Ιδιωτικό πρότυπο πιστοποίησης για την ασφάλεια & την ποιότητα των τροφίμων, το οποίο απευθύνεται σε επιχειρήσεις που προμηθεύουν τις αλυσίδες υπεραγορών της Γερμανίας και της Γαλλίας.
Η Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας Τροφίμων έχει ως στόχο να επιστήσει την προσοχή και να εμπνεύσει δράσεις για την πρόληψη, τον εντοπισμό και τη διαχείριση των τροφιμογενών κινδύνων, συμβάλλοντας στην ασφάλεια των τροφίμων, την ανθρώπινη υγεία, την οικονομική ευημερία, τη γεωργία, την πρόσβαση στην αγορά, τον τουρισμό και τη βιώσιμη ανάπτυξη. Αυτή η διεθνής ημέρα αποτελεί ευκαιρία για την ενίσχυση των προσπαθειών ώστε να διασφαλιστεί ότι τα τρόφιμα που παράγουμε ως εταιρείες και καταναλώνουμε ως καταναλωτές είναι ασφαλή.
Η ΣΑΜΑΡΑΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΕΠΕ έχει παράσχει υπηρεσίες σχετικές με την ανάπτυξη συστημάτων διαχείρισης σε περισσότερες από 300 επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα, καθιστώντας την μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες του χώρου στην Βόρεια Ελλάδα. Διαθέτει την κατάλληλη τεχνογνωσία και εξειδικευμένο προσωπικό, ώστε να βοηθήσει ουσιαστικά στην προσπάθεια εκσυγχρονισμού και οργάνωσης της εταιρίας σας και εγγυάται τη συνεχή υποστήριξή σας τόσο κατά την διάρκεια ανάπτυξης όσο και μετά την εγκατάσταση ενός Συστήματος Διαχείρισης, ώστε να διασφαλίζεται η μακρόχρονη και αποτελεσματική λειτουργία του.
Η πολυετής εμπειρία, το πλήθος των πελάτων αλλά και το ότι αποτελεί μέλος του Ομίλου Επιχειρήσεων ΣΑΜΑΡΑΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ, έχουν εφοδιάσει την «ΣΑΜΑΡΑΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Ε.Π.Ε.» με τα κάτωθι:
Για τη ΣΑΜΑΡΑΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΕΠΕ
Στέλλα Μπέλιου,
Διπλ. Χημικός Μηχανικός, MBA
Τμήμα Ανάπτυξης Συστημάτων Διαχείρισης
Εγγραφείτε στο newsletter για να λαμβάνετε τα τελευταία νέα μας.