Δρ. Γουσόπουλος Σταύρος

Ιατρικός Επιστημονικός Υπεύθυνος

Βιογραφικό Σημείωμα

Ο Σταύρος Επ. Γουσόπουλος αρχικά απέκτησε την ειδικότητα του Παθολόγου και κατόπιν την ειδικότητα του Ιατρού της Εργασίας, έχει μετεκπαιδευτεί στους Υπερήχους στο αντικείμενο της Εσωτερικής Παθολογίας και απέκτησε τον τίτλο του Κλινικού Υπερτασιολόγου της ESH, είναι Διδάκτορας του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης και επί σειρά ετών Συνεργάτης των Εργαστηρίων Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας τόσο του ΑΠΘ όσο και του ΔΠΘ. Είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Ειδικών στην Εκτίμηση της Ανθρώπινης Βλάβης και τον Καθορισμό της Αποζημίωσης (CEREDOC). Το 2009 του απονεμήθηκε ο τίτλος του Επίτιμου Διδάκτορα του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Υόρκης.

Από το 2007 ασχολείται με τα Επαγγελματικά Νοσήματα (Νέος Κατάλογος) και τον καθορισμό των κριτηρίων αναγνώρισης των, στο Υπουργείο Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, εκπροσωπώντας την Διοίκηση του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ. Επίσης είναι μέλος της 3μελούς Συντονιστικής Επιτροπής για την αναθεώρηση του Κανονισμού Εκτίμησης Βαθμού Αναπηρίας (ΚΕΒΑ) του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ.

Είναι Σύμβουλος Υγείας μεγάλων Ελληνικών Επιχειρήσεων καθώς και Διεθνών Οργανισμών. Έχει δημοσιεύσει πάνω από 100 εργασίες σε περιοδικά και συνέδρια τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, πολλές εκ των οποίων έχουν βραβευτεί, και είναι συγγραφέας 10 βιβλίων σχετικών με το αντικείμενο της Ιατρικής της Εργασίας.

Συνεργάζεται με την ΣΑΜΑΡΑΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Ε.Π.Ε. ως ιατρικός επιστημονικός υπεύθυνος από την έναρξη λειτουργίας της ως ΕΞΥΠΠ.

News

LOCATION

  • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

  • 26ης Οκτωβρίου 43, LIMANI CENTER

  • T.K. 546 27

  • ΑΘΗΝΑ

  • Πανεπιστημίου 10, Σύνταγμα

  • T.K. 106 71

CONTACT

twitter
facebook
samaras